Bosch Nyon 2021 factory reset

Hi all

Any one done a factory reset on the new Bosch Nyon display ?, reason asking folks i did one and now it will not connect to the motor , i am able to scroll across all the pages but no up and down speed settings , their is no battery charge symbol showing which again tells me its not connected , tried resetting dual batteries , that never worked, and i do have the latest update installed for the display.

Charged the 2x batteries on the bike , no charging level symbol showed , it will charge the display when bike charging, but not while it is sat on the bike switched on.

No error messages .


Any suggestions ?

Cheers all !
 

WinterKill

Member
Region
USA
City
East Bethel
I don’t have one so this is just a guess, but does it have anything to do with the nyon lock function?
 
Hi, double checked that , plus points are all clean , I am thinking it could be a software issue with compatibility 2019 motor vs the new Display ? to be sure i am going to plug it in at my local Bosch dealer next week , one would normally get an error message , but not in my case which makes it the more baffling !
 

JVBulman

Member
Hi, double checked that , plus points are all clean , I am thinking it could be a software issue with compatibility 2019 motor vs the new Display ? to be sure i am going to plug it in at my local Bosch dealer next week , one would normally get an error message , but not in my case which makes it the more baffling !
Rough. Taking it in to get hooked up the diagnostic sounds like the best plan. Good luck, and do let us know what the issue ended up being!
 

nantycoy

New Member
Hi all

Any one done a factory reset on the new Bosch Nyon display ?, reason asking folks i did one and now it will not connect to the motor , i am able to scroll across all the pages but no up and down speed settings , their is no battery charge symbol showing which again tells me its not connected , tried resetting dual batteries , that never worked, and i do have the latest update installed for the display.

Charged the 2x batteries on the bike , no charging level symbol showed , it will charge the display when bike charging, but not while it is sat on the bike switched on.
I had a similar problem with my first Nyon (MY21) which, after installation, overheated and cut out. I opted to reset it and, like yours, it failed to reconnect with the drive unit/battery. I connected an Intuvia to the bike only to find that the motor was inoperative as well. Took the bike back (still under warranty) to my LBS which got me both a replacement Nyon and a new motor.
 
Exactly the same for me, the guys in my shop swopped it out for a different display (kiox) to see if that would connect , no luck, the motor is dead , its under warranty and the motor has gone back , not sure about my new Nyon ?