Having problem with my NCM bike.

Lukeham

New Member
I have a NCM Aspen and I've noticed that the same problem arises typically after I have ridden it for a little while, turned it off for an hour or so, and then have ridden it again. The odometer and speedometer quit working and then the display cuts off say every 5 minutes. Its really annoying. I have tried contacting leoncycle but I'm still waiting on a call. Please offer your opinions on what this could be. My guess is the controller. Anyone else encountered this?
 

tmack123

New Member
I am having the same issue. I've only had the Moscow Plus for three months and it has happened twice. First time, I only had the bike for a month. The rear motor had to be replaced as I was told that this issue is not repairable. Approximately one month after the repair/replacement of the rear motor, it has happened again. Very frustrating. I am working with my dealer for my second warranty repair.
 

RJC

Active Member
I have a NCM Aspen and I've noticed that the same problem arises typically after I have ridden it for a little while, turned it off for an hour or so, and then have ridden it again. The odometer and speedometer quit working and then the display cuts off say every 5 minutes. Its really annoying. I have tried contacting leoncycle but I'm still waiting on a call. Please offer your opinions on what this could be. My guess is the controller. Anyone else encountered this?
Hi, on the Moscow there is an in-line connector a few inches away from where the cable comes out of the hub motor. It may look connected but not making full contact. Try disconnecting and reconnecting. This caused an similar issue on my bike.
 

tmack123

New Member
Hi, on the Moscow there is an in-line connector a few inches away from where the cable comes out of the hub motor. It may look connected but not making full contact. Try disconnecting and reconnecting. This caused an similar issue on my bike.
Thanks! I did disconnect and reconnect that connector. Still didn't solve the problem. And, all the other functionality of the rear motor works. I still get PAS and I can still control the PAS level.
 

KuRi

Active Member
Is the speedometer working? This happens when the display cannot detect the hall sensor, so the auto switch off engages.
 

KuRi

Active Member
Oh, then it is a problem with the hall sensor. I had the same thing after some overheating. It can be easily solved by removing the motor cover and fixing the sensor (normally one solder is gone), but if it is under warranty and you are not in a hurry to use the bike (this was my case), leon cycles will solve it for you.

You must have noticed some decrease in motor power also, even at level 6

The display cannot the detect the speed of the wheel, so it thinks the bike is stopped and it has a 5 minutes auto power off function.
 

tmack123

New Member
Yes, Leon Cycles will replace the entire back motor under warranty. Just takes sometime for shipping and then labor to replace. I can still ride, just without speed/odometer and hopefully the display & PAS doesn't dropoff when I really need it. They really need to go in and strengthen the connection. Twice in 3 months.
 

Widegide

New Member
Region
Canada
This is the same issue we are experiencing with a neighbors brand new e-trike. Bafang 500w hub motor.