Problem Getting Specialized Turbo Display

timacn

Active Member
I got a Specialized Turbo Tero 5.0 back in early October and upon my arrival home, the display module was loose. I discovered that it was loose because one of the flanges that holds the unit in place had broken off inside the unit in which the display is seated. The bike shop where I bought it (way on the other side of the state from me) submitted a warranty and Specialized said they would send me a new display module. The replacement part was ordered approximately October 8th and they expected it in a week or so. Now, almost two months later, it is still not here with no delivery in sight. Anybody have any suggestions where I can get a replacement unit?
 

Nxkharra

Well-Known Member
I am no help telling you what to do. My experience with my Vado 5 has been that most of the parts are Specialized proprietary and only available through them. With exception of Shimano stuff.
They will take care of you eventually but patience in virtue.
Good luck.
I am waiting for my LBS to receive the medium size Tero so I buy. That is if I am successful selling my Vado 5.
Could you you provide and review if yours.
 

kahn

Well-Known Member
Region
USA
City
northWET washington
I got a Specialized Turbo Tero 5.0 back in early October and upon my arrival home, the display module was loose. I discovered that it was loose because one of the flanges that holds the unit in place had broken off inside the unit in which the display is seated. The bike shop where I bought it (way on the other side of the state from me) submitted a warranty and Specialized said they would send me a new display module. The replacement part was ordered approximately October 8th and they expected it in a week or so. Now, almost two months later, it is still not here with no delivery in sight. Anybody have any suggestions where I can get a replacement unit?

Maybe a picture or link to what they look like.

The TCD for my Creo actually uses a Garmin mount so interchangeable. But if they now use some different mounting system, I guess you will have to wait for Specialized. I have used their contact link and gotten reasonable help including they sent me the little rubber plugs that fill in the holes where a kickstand would attach. Maybe that would light a fire under them. Good luck

TCD.jpg
 

timacn

Active Member
Thanks, as usual, for your suggestions. "Mark" at Lititz Bikeworks, a local Specialized dealer and very helpful guy, picked up that a display unit was available at a Specialized facility somewhere on the West Coast. I called Specialized later and they told me that an order containing display units had, in fact, come in and my warranty unit was on the way. Now...if that possible snowstorm predicted for next week can just stay away from Pennsylvania...
 

Stefan Mikes

Well-Known Member
Region
Europe
City
Brwinów (PL)
Was it the mount that was broken or the TCD-w flange?
I guess it had to be the display flange. It broke on my full power Vado, too. As my Vado is not new anymore, I just applied some silicone glue to connect the TCD-w to the mount. Nice thing is I can always remove the display (to replace the battery or for firmware updates), and when I reattach the display, it holds. (I would not recommend that for a brand new e-bike though).
 
Last edited:

timacn

Active Member
I guess it had to be the display flange. It broke on my full power Vado, too. As my Vado is not new anymore, I just applied some silicone glue to connect the TCD-w to the mount. Nice thing is I can always remove the display (to replace the battery or for firmware updates, and when I reattach the display, it holds. (I would not recommend that for a brand new e-bike though).
It was the flange. I suggested gluing to some repair people familiar with the display unit and they told me not to do it, but I always thought it would work fine. Your post proves that to me.